Anne-Kristine Augestad: Skatten inne i oss

I mars kommer Anne-Kristine Augestad til Wellbeing Festival i Trondheim og Bergen. – Jeg gleder meg til å fortelle om hvordan jeg kommer i kontakt med «de sjelfulle». Historiene deres er fortellinger fra deres liv og tilværelse, og er like spennende som våre liv her og nå. Dette gleder jeg meg veldig til!

Av Therese Stordahl

Anne-Kristine Augestad er kjent fra både TVNorge og som programleder for «En natt på slottet», på TV4 i Sverige. I vår kommer hun til Wellbeing Festival i Trondheim 3.-5. mars og Bergen 24.-26. mars.

– Hvordan har det vært å arbeide med på «En natt på slottet» på TV4 og møtet med det svenske publikummet? 

– Det var en utrolig flott produksjon med positive, flinke og profesjonelle mennesker. Det var veldig lærerikt og morsomt for meg å jobbe i en så stor produksjon med rundt tjue mennesker på settet ved hver innspilling. Jeg er så takknemlig for dette. Møtet med det svenske publikummet har vært helt enestående. Jeg trives så godt i Sverige og føler meg så hjemme der at det nesten er blitt mitt andre hjemland.

Drivkraft

– Mange mennesker ønsker å snakke med deg etter å ha sett deg på TV. Hvordan oppleves det, og får du tid til alle sammen?   

– Jeg er veldig takknemlig og ydmyk over at det er så mange som tar kontakt med meg. Det siste halve året forsøker jeg å lese alle mailene som kommer inn, men det er for tiden så mange, at jeg ikke alltid rekker å lese alt med en gang. Det er naturligvis litt synd, men i fremtiden kan jeg kanskje få en assistent som hjelper meg med dette.

– Hva er drivkraften i arbeidet for deg?

– Hvis det er slik at vi levde et liv før vi kom ned hit på jorden, og fortsetter å leve i en annen eksistens etter vårt liv her på jorden er over, så tenker jeg at jeg må gå videre på den veien som blir vist meg. Den høyeste intensjonen for meg i mitt arbeid er dermed å være ydmyk, takknemlig og forsøke så godt jeg kan – hele tiden. Noen ganger er jeg fornøyd med meg selv, men som oftest tenker jeg på hvordan jeg kan bli bedre på alle måter.

Evner

– Mange lurer på om alle har slike evner, og kan lære å utvikle dem?

– Jeg tror evner som mine ligger latent i alle mennesker, det er bare vi i vår del av verden som «tenker» for mye på hvordan vi skal bruke dem. Vi har på en måte en skatt inni oss som vi har glemt å bruke. Jeg tror alle kan gjøre det som jeg gjør.

– Du har opplevd veldig mye spennende. Hvilke drømmer har du videre for arbeidet ditt?

– Jeg har hatt et utrolig stort spenn i livet mitt. Jeg tar aldri noe for gitt, og forsøker alltid å vise menneskene jeg arbeider med at jeg er takknemlig og glad for at de har vært ved min side på veien min. Det er viktig for meg å vise min takknemlighet. Livet er veldig skjørt, og det er viktig for meg å forsøke å fortelle folk at de betyr mye for meg. Og at jeg synes de er viktige og spesielle for meg, på sin særegne måte. Drømmene jeg har for arbeidet mitt, er ikke så store ytre sett. Jeg har alltid tenkt at jeg ønsker å arbeide og komme i kontakt med hyggelige, profesjonelle og dyktige mennesker. Jeg elsker å lære nye ting fordi det gir meg mulighet til å vokse som menneske.

Jeg har tre regler: «Det må føles bra ved starten av prosessen, det må føles bra underveis og det må føles bra når arbeidet er over.» Når prosesser føles slik, og samspillet føles godt – er det grunn for meg å tenke at det jeg holder på med er produktivt og givende. Da er jeg nær det jeg drømmer om i alle sammenhenger.

På  Wellbeing Festival

– I mars kommer du til Wellbeing Festival både i Trondheim og Bergen. Hva betyr det for deg å delta der, og hva kan folk forvente seg fra foredragene dine? Samt, vil du gi readinger fra standen din?

– Jeg gleder meg utrolig mye til å delta på messene. Jeg har gitt samtaler på standen min tidligere, og det føles utrolig godt å få mulighet til å forsøke å hjelpe så mange. I år er jeg ikke sikker på hvor mange samtaler jeg vil tilby, for jeg har også lyst til å møte folk og slå av en prat med dem som møter opp. Det er så utrolig mange som kommer til standen min som jeg aldri får mulighet til å hilse på fordi jeg som regel har vært så opptatt. I år tenkte jeg forsøke endre på det, så får vi se hva det blir til. Uansett så gleder jeg meg veldig til å komme
På messen skal jeg dessuten holde to foredrag om de på den andre siden, som jeg kaller “de sjelfulle». Jeg vil fortelle om hvordan jeg kommer i kontakt med dem, og om mine erfaringer med «de sjelfulle» i mitt arbeid i TV. Historiene deres er fortellinger fra deres liv og tilværelse, og er like spennende som våre liv her og nå. Dette gleder jeg meg veldig til!
**

Wellbeing Festival Trondhein

Scandic Lerkendal Trondheim 3.-5. mars

Her er mer av hva du kan oppleve på messen!

Åpningstider:
Fredag: 13.00 – 20.00
Lørdag: 11.00 – 20.00
Søndag: 11.00 – 18.00

Inngangspriser
Dagsbillett: 200,-
Helgepass: 450,-
Ungdom 13-17 år: 120,-
Barn til og med 12 år: Gratis
Studenter og trygdede: 120,- (kun fredag)

 

Comments are closed.