Kjærlighet som medisin på Wellbeing Festival! Med Maja Thune.

På Wellbeing Festival 24.-26. november inviterer Maja Thune til seminaret «Kjærlighet som medisin». Med Jennifer Kestis Ferguson, Johanna Kestis, Inger Middeltho, Marianne Østern og John de Kadt. Velkommen!

Wellbeing Festival
Norges Varemesse
24.-26. november
Mer info her

NB! Kjøp billett på nett bli med i trekningen av to plasser på Detox-retreat med Trine Berge, på herlige Mariagården Retreatsenter! Og du unngår kø!

 

**

Kjærlighet som medisin: Lørdag 25. november kl 15-17, i Rom 4:


Se mer om deltakerne under!

– I dagens psykiatri er mye av behandlingen av mennesker med psykiske uttfordringer basert på diagnoser og medisinering. Er det mulig å tenke nytt og annerledes? Hva er det mennesker i krise har behov for? Det settes etter vår mening alt for fort merkelapper på menneskelige reaksjoner og uttrykksmåter, som kan være helt adekvate når man ser på konteksten de har oppstått i.

Mange av de såkalte diagnosene er i utgangspunktet naturlige reaksjoner som oppstår gjennom kriser, etter tøffe livsbelastninger og/eller vanskelige oppvekstvilkår.

Kan disse uttrykksmåtene forstås og helbredes på en ny og annerledes måte? Det tror vi! Derfor har vi ønske om å dedikere denne kvelden til historier fra virkeligheten som forteller om en vei ut uten diagnoser og medisiner. Personlige beretninger vil bli delt, fagfolk vil dele sine perspektiver og erfaringer, og kulturelle innslag vil bidra til at vi kan synke dypere inn i disse temaene.

”Vi ber ikke om utskrifter, forklaringer, diagnoser, prosedyrer.
Vi ber ikke en gang om overbevisninger.
Vi ber om å bli sett av en annen.
Vi ber om et ansikt.”
– Stein Mehren

***

Deltakere: 

Maja Thune

Maja Thune er opphavskvinne og leder av «Kjærlighet som medisin». Hun er spesialpedagog, uttrykksterapeut og yogainstruktør. Hun har benyttet yoga som terapeutisk verktøy på sykehus de siste ti årene, og har innført yoga som behandlingsmetode på DPS-nivå. Maja har gitt ut tre bøker, og er en etterspurt foredragsholder innen feltet kunst, kropp og psykisk helse. I dag jobber hun som privatpraktiserende terapeut og yogalærer på Oslo Yoga, og startet i 2016 opp med yogaterapeut-utdanning for terapeuter og yogalærere.

Jennifer Kestis Ferguson:

En av Sør-Afrikas fremste artister/låtskrivere. Jennifer var politisk aktivist på 80- og 90-tallet under Sør-Afrikas frihetskamp og fordi hun opptrådte på protest-scener, ble mange av sangene hennes forbudt. Etter frigjøringen satt Jennifer i tre år som medlem i Sør-Afrikas parlament, under president Nelson Mandela. På en representasjonsreise i Sverige traff hun den svenske korlederen og komponisten Anders Nyberg. De giftet seg i Cape Town i 1996, og startet samtidig et mangeårig kreativt samarbeid. De grunnla «Peace of Music», en non-profit-organisasjon for kulturtilbud for barna i slummen på østkanten i Johannesburg. Mange av prosjektene deres har involvert dynamiske kulturelle møter mellom Sverige og Sør-Afrika.


Johanna Kestis:

Johanna Kestis har blitt velsignet med et ekstra kromosom. Vi velger å kalle det «OppSyndrom» eller «Dance-Sing-Drone» sier Jennifer; Johannas mor. Johanna kunne synge før hun snakket, og danse før hun gikk. Hun ble født i Dala-Floda og vokste opp i Johannesburg i Sør Afrika. Hun har vært solist og hjulpet til med å lede workshops. I oktober 2016 sang hun og hennes mor Jennifer sangen «Seeds of peace» foran 100 000 mennesker i en «Sammen for Håp» konsert for paven.

Johanna vil synge » Seeds of Peace» og «You can do miracles when you believe», på «Kjærlighet som medisin». Hennes bror Kestis Gabriel bidrar også som musiker på «Kjærlighet som medisin». Han han akkurat sluppet sin første solo EP «Sunshine Brewer». Følg Joanna på Facebook.

Inger Middelthon
:

Fra ateist til åndelig søker: I stedet for selvmord ble det et liv på forskningens sti etter mening med eget liv og menneskehetens. Mysterieinnvielse der smerte og følelser ble viktigste nå¸kkel til innsikt og forløsning. Dyp drivkraft på tema Sjelens enhet, her ligger uanede krefter som venter på å bli oppdaget og brukt.
 
Marianne Østern:

Lege og sangerinne. Erfaringer fra» begge sider» i Helsevesenet.
«Bare i musikken er jeg hel»: Musikk er det eneste rommet hvor jeg føler meg hel. Ingen roller jeg må innfri, ingen forventninger. Jeg blir hele meg. Med alle mine sårbarheter, skavanker, følelser og tanker. Og tiden stopper opp for en stund. For meg er musikk en måte vi kan snakke sammen. Forbi alle formaliteter, sosiale koder og overflatiske møter. Vi kan snakke sammen rett inn til det dypeste. Der vi egentlig er. Uten en gang å ha hilst på hverandre. Vi kan begynne samtalen rett fra eller til hjertet, forbi sensurer, om det mørke, det ensomme, det vanskelige, det eksistensielle, det uforståelige, det forståelige, det fine og det smertefulle. Jeg deler musikken min med andre i håp om at den kan berøre andre på samme måte som andres musikk kan treffe og hjelpe meg.

John de Kadt:

John is an internationally acclaimed percussionist, poet, and storyteller. John plays ethnic percussion instruments from across the globe and has a passion for spoken word, whether it’s in poetry, song, rap, or story. He plays with kirtan artists worldwide and is a founding member of the well-known devotional group The Hanumen. Motivated by a love of the earth, community, and wisdom traditions, John’s poetry and story stirs the heart and awakens us towards a remembrance of ourselves and the wildness of the natural world. His sixth album, Speak, was just released in fall of 2016. Se Johns nettside.

***

Hjertelig velkommen! 

Wellbeing Festival
Norges Varemesse
24.-26. november
Mer info her

Comments are closed.