Program lørdag 3. mars – Trondheim

 

Foredragsprogram Wellbeing Festival Trondheim 2018

Åpningstid lørdag: 11.00 – 20.00

• Se program for fredag her
• Se program for lørdag her
• Se program for søndag her

Fullt program og utstilleroversikt som PDF her

12.00

Wellbeing Lounge (i salen)
iRest Yoga Nidra for avslapning og god søvn ved Markus Aursund, Shankha Ayurveda & Yoga Klinikk Trondheim. Yoga nidra er en gammel meditasjonsteknikk. Du vil ligge på matta og bare la tankene dine følge instruktørens veiledning. Forskning har vist at iRest Yoga Nidra er effektiv for å slappe av og forbedre søvnløshet, depresjon og kroniske smerter. Kom og prøv denne annerledes meditasjonsstilen som gir hvile i kropp og sinn.

Open Space (i kafe-området)
Taijiquan (Tai Chi) med Frode Strand Karlsen. Trondheim Taiji Senter. Taiji er en tradisjonell kinesisk treningsform. Gjennom myke bevegelser, med koordinasjon og struktur styrkes både den fysiske og mentale helsen. Det kan kalles en form for meditasjon i bevegelse, der en flyter som en elv og samtidig er stødig som et fjell. Gjennom å oppdage stillheten i bevegelsene finner man veien til en meditativ tilstand, der tankene stilner og kroppen slapper av. Trondheim Taiji Senter er et fulltidssenter med ukentlige kurs i Taijiquan og Qigong. I tillegg holder vi helgeworkshops i inn- og utland. Hjertelig velkommen til en introduksjonstime hvor du kan få et lite innblikk i Taijiens univers.

San Siro
Samisk helbredelse ved demonstrasjon og kanalisering. Ved medium Janne Viktil, som tar kontakt med den andre siden. Janne er samisk og gir tradisjonell helbredelse, kalt læsing, nedarvet av sin far. Dyre-tolk, kontakter dine kjæledyr her og på andre siden. Det vil bli kanalisering til frivillig i salen.

Mesanin
Demonstration of clairvoyance. Kenny Corris is an International Physical Medium who has been serving Spirit for almost 55 years. Using clairvoyance and backed with the receptive energies of his audience, Kenny passes messages on directly from the Spirit World; and explains his special connection with Spirit, sharing his own amazing stories that are a true part of his Spiritual journey!

Gofoten

Global Yoga For Alle: Dette er en nybegynnerklasse og passer for deg som er ny i yoga eller for deg som vil ha en litt snillere yogapraksis. Dette er en dynamisk klasse hvor du får en snill og rolig tilnærming til yoga med mye veiledning underveis (Global Yoga Trondheim)

Brassesparket
Vikingkort – bli med inn i den magiske urnordiske tradisjonen. Eli Wium er en av landets kjente klarsynte, og hun har sammen med illustratøren August Tyvjo laget 81 vakre spådomskort fra vikingtiden. I det norrøne og urnordiske tiden, var spådom viktig for samfunnet. Disse nye spådomskortene er bygget på eldgammel visdom, og er laget for å gi deg en god innføring både i spådom og den norrøne spådomstradisjonen. Kortene er delt inn i fire grupper: symboler fra norrøn tiden, den norrøne gudeverdenen, runer, og samfunnet til det norrøne folk. Eli har fordypet seg i den norrøne og urnordiske historien og skapt kortene mest mulig riktig i forhold til den kunnskapen vi har i dag om vikingtiden.

Nils Arne-losjen
“Mitt fantastiske liv…” Ved Dr. Henning Hai Lee Yang. “Jeg har hatt et fantastisk liv, også som fremtidsrådgiver for veldig mange spennende mennesker…” Yang har jobbet som spåmann i mange år, og har mange historier å fortelle.

NRS-losjen
Håndanalyse ved Torkil Kjelstrup. Hva hendene forteller. Livet avspeiles i hendene våre. Akkurat som fingeravtrykkene våre er unike, er hendene også det. Ved å se på linjer, mønstre og former i hånd og fingrer, kan du lære om dine styrker og svakheter, muligheter, kjærlighetsforhold, følelsesmessige blokkeringer og hva det kommende året bringer. Torkil Kjelstrup har drevet egen virksomhet med håndanalyse i mange tiår.

 

13.00

Wellbeing Lounge (i salen)
Chakrameditasjon og healing. Ved Jannicke Rasmussen og Erna Dahle, Esterella.

Open Space (i kafe-området)
Yoga for barn. Med Sara Støbakk, Sole Yoga. Barn elsker å leke og utforske verden med sin egen kropp som utgangspunkt; de lever i en naturlig yogisk tilstand. På barneyoga leker vi med bevegelser og tempo, og fletter historier inn i det hele. Målet er ikke å lære posisjoner eller forstå begreper, men å ha det gøy! Slik kan frø såes i barnet, som siden kan spire og gro i gode yogaaspiranter. Foreldre må gjerne være med og delta sammen med barna, for dere er barnas forbilder, og de vil herme alt dere gjør!  Legg bort egne ambisjoner og krav til prestasjon og bli med og lek! Gjør ditt beste, uten å være streng med hvordan øvelsene ser ut på utsida 🙂

San Siro
TANKEMESTER: Steffen Dahl begynte allerede som liten å drømme om å bli polfarer. Etter å ha jobbet 15 år som konsulent og leder, bestemte Steffen seg for å gjøre alvor av drømmen. Han sa opp jobben, pakket sekken og begynte reisen. Han gikk alene både til Nordpolen og Sørpolen, en fysisk og mental kraftprøve av de store. Men den vanskeligste reisen begynte først etter hjemkomsten. Plutselig ble frykten for å gå på butikken større enn frykten for å møte isbjørn i 30 minusgrader. Flere år med angst og depresjon fulgte. Nå har Dahl lært seg hvordan hverdagen kan takles. Oppskriften på hvordan han klarte det deler han i dette foredraget. Psykisk helse er evnen til å mestre tanker, følelser og atferd, tilpasse seg endringer og håndtere motgang. Når forskere snakker om hva som gir god psykisk helse trekker de frem noen grunnpilarer: – Et balansert kosthold – Nok søvn – Være i aktivitet – Gode relasjoner – Oppleve mestring. «Jeg vil påstå at den største utfordringen med psykisk helse er evnen til å mestre tanker». En av øvelsene i foredraget er å anonymt skrive ned en vanskelig/plagsom tanke for så å teste Steffens oppskrift i praksis!

Mesanin 
Demonstration of mediumship with Phil Phillips. Messages brought to you from the other side.

Gofoten
Panchakarma, ayurvedisk behandling for rensing av kroppen og tradisjonelt for å forlenge levetiden med July Huang , Shankha Ayurveda & Yoga Klinikk Trondheim. Ayurveda er det gamle medisinske systemet samt livskunst fra India. Og panchakarma er en klassisk ayurvedisk behandling for rensing og foryngelse. Det fjerner fysiske og mentale blokkeringer og balanserer energiene. I løpet av denne workshopen introduserer July deg for panchakarma, og hvordan det kan hjelpe deg med å opprettholde god helse og vitalitet. Du får også noen ayurvediske tips som du kan ta med deg hjem og øve deg på.

Brassesparket
Wellbeing med god fordøyelse. Med Eva Fjeldstad. “Alle” er nå kjent med at forstyrrelser i tarmbakteriefloraen og lekk tarm kan føre til store helseproblemer. Og det er ikke alltid like lett å føle «Wellbeing» med dårlig fordøyelse. Dette foredraget gir gode tips og råd om hva du kan og bør spise for å få en god fordøyelse og glade tarmbakterier. Foredraget tar utgangspunkt i boka «Takk for maten! Boka tarmen din har ventet på» som er fylt med gode tips og råd og i tillegg inneholder mer enn femti spennende oppskrifter.”

Nils Arne-losjen
Slik er livet etter døden. Ved Roar Krogshus. Et foredrag med fantastiske beretninger om livet på den andre siden, og at det finnes ingen død! Bli orientert om hva en mengde anerkjente personer forteller om fra sine «inn-i-døden-opplevelser» i bøker, radio- og TV-programmer, og hva som venter oss i «livet etter livet» og frem til vi blir født på ny. Av Roar Krogshus, astrolog med spesialfelt karma og tidligere liv.

NRS-losjen
Ønsker du å lære kirurgisk healing? Med hjelpere fra andre dimensjoner, ved Naomi Sol, hovedlærer for kirurgisk healing. Denne type healing går dypere og raskere enn vanlig healing. Dette foretas ved bruk av energi-instrumenter. Naomi Sol jobber i fortid, nåtid og fremtid. En veldig spennende måte å arbeide på seg selv og med andre på, og du får oppleve smakebiter «live «under foredraget! Om du tar dette kurset, kan det forsterke din intuisjon på alle plan, og gi bedre selvfølelse. Naomi Sol er født med healingevner, og har vært klarsynt siden hun var fem år.

 

14.00

Wellbeing Lounge (i salen)
LYS Meditation. Med Gudrun Boost. Det har længe været en mørk tid, og det kan være at du føler dig mat og mørk. Energien er langt væk og det påvirker måske dit humør?
Her har du en meditation hvor du rejser ud i ingenting og genskaber kontakten til dit indre lys.
Meditationen varer i ca. 30 minutter.

Open Space (i kafe-området)
Global Yoga Fire – passer alle nivå! Ved Global Yoga Trondheim. I denne klassen åpner vi opp i området rundt hjertet, skaper varme i kjernen og gir din indre ild næring gjennom pusten. Kan du la ilden brenne kraftig og lidenskapelig, og samtidig holde roen? «Move with your heart and not with your head, and then take that with you off the yoga mat».
NB: Donasjonsbasert yogaklasse til inntekt for Rådgivning for spiseforstyrrelser.

San Siro
Aurafargene, chakraene og deres betydning. Ved Anne-Grethe Eilertsen. Hva betyr de ulike fargene i auraen? Har fargene på chakraene noen betydning – og kan chakraene ha «feil» farge? Hva betyr det?  Er det sant at auraen forandrer seg hele tiden, og hva betyr det hvis man har mange farger i auraen sin? Kom og hør foredraget vårt — og kom gjerne innom standen vår for et aura-chakra bilde etterpå.

Mesanin
Menneske, kjenn deg selv. Ved Rakel Bredesen. Astrologi som verktøy for dypere selvinnsikt og større bevissthet.

Gofoten
Healing og guidet meditasjon. Roger Høyer og Monica Steen fra Den Gode Fe inviterer til guidet meditasjon og healing. Underveis i den meditative reisen vil vi gi healing til den enkelte og til gruppa som helhet. Vi vil bruke ulike musikkinstrumenter mot slutten av sesjonen, bl.a gong, syngeboller, tromme, didgeridoo – og vi avslutter med å lede dere tilbake til her og nå.

Brassesparket
«Moderne vitenskap i et nøtteskall». Ved Brith Lundemoen Hansen. Einsteins relativitetsteori i kombinasjon med kvantemekanikken beskriver at verden består av energi, vibrasjoner og lys. Dette er begreper og naturforståelse som er kjent innen det alternative miljøet. Dette vil bli beskrevet på en måte som er lett forståelig. Brith Lundemoen Hansen er fysiker med mastergrad fra NTNU i Trondheim og i tillegg sivilingeniør i kjemi fra NTH. Har jobbet som lærer i naturfag og matematikk og har praktisk pedagogisk utdanning (PPU) fra høgskolen i Akershus. Langvarige helseproblemer og uførhet gjorde henne interessert i det alternative.

Nils Arne-losjen
How to raise your vibration and heal your life! With Stephen Parker. This lecture will show you how one simple technique in ThetaHealing — that anyone can learn — can allow you to connect consciously to the creative energy that can change anything in your life. This is the next level of awakening  – a new approach to spirituality and healing.

Gro-Helen Tørum: Workshop – «Ny bevissthet i praksis». Kl 14.00 – 20.00 i «Utsikten» i 21. etg. (NB Egen billett som inkl dagsbillett lørdag)

15.00

Wellbeing Lounge (i salen)
Healingsirkel med meditasjon og musikk. Med Tone Wenes, Skjebnehjulet.

Open Space (i kafe-området)
El Ri yoga – tilpasset alle nivå. Ved yoga-instruktør El Ri. Mange spennende øvelser for å vektlegge forskjellig biomekanikk i kroppen. Denne timen vil basere seg på å lære bort verktøy som mer oppmerksomt nærvær med alle sanser, hvor kroppen fysisk, mentalt og emosjonelt får bevege seg gjennom asanas av flyt, styrke og balanse til herlig musikk i bakgrunnen.  After many years of practicing the physical aspect of yoga, El Ri Flataas  discovered the fuller nature of yoga in 2009. More than just a place to exercise, her mat became a sanctuary where she was able to reflect, focus and tune out. Over time and through regular practice, her desire to deepen her understanding of yoga and the yogic lifestyle led her to Yoga Teacher Training with Laurel Hodory & Faculty in 2014 where she received her certification to teach Ashtanga and Hatha yoga.

San Siro
Michael Winger, klarsynt og medium kjent fra Åndenes makt: «Døden er bare begynnelsen». Gjennom samtaler med avdøde i ulike alder og med ulik dødsårsak gir Michael oss unike innblikk i hva som venter oss den dagen vi dør. Tar alt slutt, eller er døden starten på noe annet? Hva er forskjellen mellom en ånd og en sjel? Finnes det himmel og helvete? «Døden er bare begynnelsen» er en positiv bok om død, en bok som forsikrer oss om at døden ikke er noe å frykte.  Michael forteller om sin kommende kino-dokumentar og andre spennende prosjekter han jobber med. Det vil være mulig å få kjøpt og signert den nye boken hans.

Mesanin
Hvordan komme nærmere livet du drømmer om. Ved Synnøve Hammer, Kraftfull coaching. Vi har alle de ressursene som skal til for å leve det livet vi ønsker. Hvordan minske avstanden mellom der du er og der du ønsker å være? Dette foredraget gir deg noen enkle tips og råd for hvordan du kan frigjøre ditt eget potensiale og gradvis ta stegene mot livet du drømmer om!

Gofoten
Taijiquan (Tai Chi) med Frode Strand Karlsen. Trondheim Taiji Senter. Taiji er en tradisjonell kinesisk treningsform. Gjennom myke bevegelser, med koordinasjon og struktur styrkes både den fysiske og mentale helsen. Det kan kalles en form for meditasjon i bevegelse, der en flyter som en elv og samtidig er stødig som et fjell. Gjennom å oppdage stillheten i bevegelsene finner man veien til en meditativ tilstand, der tankene stilner og kroppen slapper av. Trondheim Taiji Senter er et fulltidssenter med ukentlige kurs i Taijiquan og Qigong. I tillegg holder vi helgeworkshops i inn- og utland. Hjertelig velkommen til en introduksjonstime hvor du kan få et lite innblikk i Taijiens univers.

Brassesparket
Menneskenes bevissthetsutvikling. Ved Share Norge. «Hvordan utvikler menneskeheten seg på vår planet?» Dette foredraget belyser temaet ut fra en esoterisk synsvinkel og tar blant annet opp: Vår relasjon til «de syv stråler» eller energiformer. Karma og reinkarnasjon. Hva skjer når vi dør?  Innvielsesveien. Menneskenes relasjon til sjelsriket og Visdommens Mestre. Hvordan hjelper Visdommens Mestre oss i denne brytningstiden vi nå går gjennom?

Nils Arne-losjen
Livet med symboler, og åndelige beskjeder fra barndommen av. Ved Kåre Holmen. Født i korsets by Vardø, og etterkommer av en «heks» som ble brent i «Heksebyen», byen som huser hulene «Helvete» og «Mikalshula». Kåre Holmen har skapt 240 spirituelle symbolkort etter åndelige instrukser gjennom 18 år. Han forsker på pyramider og regnbuefargenes helbredende kraft. Helbreder med sine hender og symbolkort. Underviser i bruk av søkevinkler, og veileder på diverse områder. Er født dyslektiker, men er utdannet lærer og byggingeniør/byggmester. Er aktiv skihopper. Det er viktig med mat, mosjon og ånd i balanse, for en frisk kropp.

NRS-losjen
Den ultimata förmågan att navigera från en begränsad verklighet till ett gränslöst liv. Ved Adam Gil Lazaro. «Jag kanaliserar en metod eller vibration för andlig transformation. Jag vill visa vägen till mirakelmedvetandet och ge dig möjligheten att utföra helande mirakel med hjälp av de tekniker, mantran och initieringar du får här. Healingen kan ge dig möjlighet att skapa ett liv utan lidande och att kunna leva i totalt överflöd.»

16.00

Wellbeing Lounge (i salen)
Meditation to Sleep Better. With Suzana Westaway, Kundalini Yoga and Sound. The meditation including Pranayama (breathing exercise) and simple physical exercises.

Open Space (i kafe-området)
«From Sunrise to Sunset». Vinyasa yoga som tilpasses alle nivå. En klasse inspirert av de fire himmelretningene. Fra spirende morgengry i øst, solens og ildens kraft i sør, solnedgang, refleksjon og innhøsting i vest, for deretter å lande i hvile mot nattens nord. Bli med på en reise inn til deg selv, i ett livets mandala. (Global Yoga Trondheim)

 

San Siro
Spiritualistisk stor-seanse: «Hege og Manuela-show». Hege Heia og Manuela Hofer representerer Den Norske Spiritualistforening. Her vil de gi kanaliseringer av åndelig filosofi og besøk av kjente og kjære i åndeverdenen. Det vil også bli formidlet healing for de som trenger det

Mesanin
Himmelen finnes – jeg har vært der. Ved Sigrunn Sele. “Jeg ble ikke klar over mine medfødte evner før i voksen alder. I barndommen merket jeg at jeg var annerledes. Da jeg forutså min datters død ble en tung dør lukket inn i et stort mørke. Etterfulgt av alvorlig sykdom hvor jeg selv kom tett på døden, åpnet nye dører seg midt i håpløsheten. Jeg lærte hvordan å ta fatt i livet og snu det elendige til noe positivt. Det er mulig å reise seg. Derfor vil jeg dele mine erfaringer. Det har hjulpet meg og kan kanskje også hjelpe deg? Der er mer mellom himmel og jord – himmelen finnes, for jeg har vært der selv. Jeg bruker klarsyn, mottar kanalisering og trenger ingen hjelpemidler. Tidvis bruker jeg astrologi, bordkort eller pendel. Jeg ser det meste og ønsker å hjelpe deg der du er nå. Sigrunn gir veiledning, healing og fjernhealing.

Gofoten
Gongbad med gongmester Tor Arne Håve. Når Gongen spilles skapes det en lyd med dype vibrasjoner som kan løse opp i fysiske, emosjonelle og mentale spenninger, dette gir deg en meget dyp avspenning. I tillegg til at GongMasteren kanskje synger/chanter. Lyden har en helende effekt på kroppen og sinnet. Du kan kjenne deg avslappet i flere dager etter en Gongavspenning. Man sier gjerne «Happiness has arrived» etterpå – det er nemlig slik det føles. Å la seg flyte med av gongens vibrasjoner, tillate tonene å trenge igjennom kropp, sinn og sjel – hele deg – det er en helt underbar opplevelse! Du opplever en dyp meditativ tilstand, den tilstand der kroppens egne helbredende egenskaper trer i kraft.

Brassesparket
Den tantriske seksualitet til forskjell fra den vestlige seksualitet og hva den gjør med oss, med Shalini Lind, Aruna. Mange rygger tilbake når de hører ordet tantra, fordi det assosieres med sex. Andre kaster seg over tantra i håp om å få et nytt forhold til sin seksualitet. Shalini tar utgangspunkt i forskjellen mellom den vestlige og den tantriske seksualiteten. Hun viser hvordan tantra åpner for et genuint samspill mellom mann og kvinne på alle plan, dersom vi ivaretar ulikhetene og det gis plass for begges spiritualitet. Men først og fremst er tantra en selvutviklingsvei, hvor både menn og kvinner integrerer sin feminine intelligens med sann, indre maskulinitet. Målet med tantra er et liv som vektlegger gleden ved hellig samvær, en kjærlighetsfylt opplevelse av kroppen vår, tid for skjønnhet og nytelse i hverdagen, så vel som i seksualiteten. Tantra skaper positiv forandring overalt i livet ditt; i parforholdet, i relasjonene du har til andre mennesker og til samfunnet rundt deg.

Nils Arne-losjen
Aura-seanse med Paul Arve Buskum. Her blir det fortalt om de sju lagene som er i auraen vår, om chakraene, og om ulike tegn som kan ses i auraen. Deltakere kan få renset og «tettet» auraen, lære å føle egen og andres aura og få tips om hvordan man kan lære se aura.

NRS-losjen
Numerologi – veien til indre styrke og glede. Ved Yvette Westrum. Da har vi kommet godt inn i det nye året 2018, som numerologisk blir et globalt år 11/2. I numerologi er tallet 11 et Mestertall –  som betyr at det er av høy vibrasjonsfrekvens og virker innenfor det spirituelle, magiske og transcendentale. Mestertall har stort potensial for læring og vekst, og kan gi store forandringer i livet ditt. Tallet 11 er det mest intuitive nummeret og er en klar kanal til underbevisstheten. Dette er et år med fokus på intuisjon, hjerte, samarbeid, forhold, dualitet, og ikke minst kjærlighet. La deg inspirere av dette spennende foredraget, se dypt inn i din sjel og ditt hjerte og velg den riktige veien for deg, fylt av kjærlighet og glede.

17.00

Wellbeing Lounge (i salen)
Guidet meditasjon: Finn roen og stillheten i deg selv, og i din egen kropp.  Med Healingens Hus.

Open Space (i kafe-området)
5 Rytmer  med Loan TP Hoang, 5 Rytmer-lærer med praksis i Trondheim. 5 Rytmer er en unik og original dansepraksis skapt og utviklet av Gabrielle Roth. De fem rytmene er grunnleggende livsrytmer. Ingen trinn eller danseteknikk. Kom og beveg deg akkurat slik kroppen din har lyst til å bevege seg! De 5 rytmene er en grunnstruktur som vi kan gjenkjenne i oss selv, i våre livsykluser og i all natur som vi er del av. Vi er alle i kontinuerlig bevegelse gjennom livet. Energier beveger seg kontinuerlig gjennom oss enten vi er bevisst dette eller ikke. Denne bølgende energien er en dyp flyt, selve livskraften og essensen i alt levende liv. I vår natur er vi alle dansere. Loan er en intuitiv instruktør, som selv har danset siden 1998. Hun er med i kunst- og performanceprosjektet CrotonicX. 

San Siro
«Remember who you truly are». Healing meditation and guidance with spiritual teacher Rometris Davis-Wright.

Mesanin
The Power of Past Life Regression. Steve Burgess, Lionheart Training. . «Come and hear about the amazing healing power of past life therapy, based on my 25 years experience as a hypnotherapist. I’ll cover how it works and give many examples of my client’s experiences in their regression sessions.»

Gofoten
Medisinsk yoga med Maiken Sneeggen fra dypindrero.no. Rolig yoga for alle. Dyp pust, myke øvelser for indre ro, avspenning med Gong og andre beroligende instrumenter. Ei stund for fredfullt sinn og pleie av kropp og sjel.

Brassesparket
A Course of Love – Et Kurs om Kjærlighet. Arkitekt Størker Svendsen presenterer boken A Course of Love som han nylig har oversatt til norsk. Boken etterfølger A Course in Miracles. Jesus er budbringer i begge bøkene. Størker Svendsen har arbeidet med kanaliserte tekster i over tretti år, og har de siste femten årene holdt studiekurs i Et Kurs i Mirakler. Menneskeheten går nå inn i en Ny tid, og kurset er utgitt for at menneskene skal forstå sin guddommelige side, sin reneste kjærlighetskraft. Det er ikke nødvendig for deg å bli en «bedre» utgave av deg selv – du må bare forstå hvem du er. Boken Et Kurs i Mirakler var den nødvendige forgjengeren, for å vekke menneskene fra deres sovende tilstand. De måtte lære å tenke annerledes. Et Kurs om Kjærlighet skal leves, og vil føre oss dit hvor vi kan besitte Kristusbevissthet – våkenhet, dvs. dit hvor vi skaper og erfarer fra hjertet og ikke fra egoet.

Nils Arne-losjen
Helse for livet. Ved Jon Ingvald Håbrekke, forfattar av boka «Helse for livet». Hippokrates skal ha sagt:» All sjukdom startar i tarmen». Kunnskap om kosthald, cellene i kroppen og tarmen sin rolle er difor viktig for vår motivasjon til å ta ansvar for vår eiga helse. Eitt gram førebygging kan vera like verdifullt som ein kilo reparasjon. Tarmen, vår tredje hjerne, med sitt mikrobielle økosystem spelar ein sentral rolle for helsa vår. God helse og effektiv mestringsmedisin er difor avhengig av korleis du behandlar kroppen din gjennom kosthald og mestring av stress. Velkommen til foredrag! Kunnskap er lett å bera.

NRS-losjen
For noen er livet vanskelig og problematisk. Man skal «løse» alt mulig, – men ofte er ikke livet noe man skal løse. Det du skal gjøre, er å leve livet. Leve på akkurat din måte! Foredraget blir som en samtale med publikum, med festivalens tekniske koordinator Jan Olav Mjøs.
18.00

Wellbeing Lounge (i salen)
Dao-meditasjon med Frode Strand Karlsen, fra Trondheim Taiji-senter. Dao-meditasjon er den tradisjonelle meditative praksis fra det gamle Kina.

Open Space (i kafe-området)
El Ri yoga, en power vinyasa klasse for primær bevegelse og bedre stamina. Mer øvet nivå.

* Introduksjon (vi vil gå gjennom noen anatomiske betingelser for å bygge opp vår praksis med et stabilt og solid fundament)
* Oppvåkning av ledd og muskler
* Stillinger og overganger (dynamiske bevegelser med pusten som rytme)
* Restriksjon og fleksibilitet
* Savasana (avslapning og integrering)

Viktig: Ingen tunge måltider minst 2 timer før denne klassen, frukt og nøtter, te er ok, ingen kullsyreholdig drikke eller alkohol, komfortable klær er viktige.
After many years of practicing the physical aspect of yoga, El Ri Flataas  discovered the fuller nature of yoga in 2009. More than just a place to exercise, her mat became a sanctuary where she was able to reflect, focus and tune out. Over time and through regular practice, her desire to deepen her understanding of yoga and the yogic lifestyle led her to Yoga Teacher Training with Laurel Hodory & Faculty in 2014 where she received her certification to teach Ashtanga and Hatha yoga.

San Siro
Sekhem-healing. Ved Gudrun Boost (DK). På dette foredrag viser jeg dig hvordan du effektivt renser dine chakra med en kraftfuld meditation. Sekhem betyder “Den Magtfulde Kraft” og er forbundet til vores egen styrke, i forbindelse med healing og spirituel udvikling. Efter initieringen vil vores healing udvikle sig betydeligt. I åndelig forstand svarer det til Chi, Ki og Prana. ”Sekhem – Living Light healingenergien, er associeret med den Ægyptiske Gudinde Sekhmet, kvinden med løvehovedet. Vogteren og beskytteren af denne energi.” Sirius Sekhem – Living Light Energi kommer fra stjernen Sirius. Energien har en meget høj vibrationsfrekvens og et karakteristisk mønster af energien fra Sirius. Kom og hør mere om denne spændende healingsform, som vi nu introducerer i Danmark: I marts kommer Ruby T. Ong – Master Teacher fra Hong Kong og deler sin viden med os.

Mesanin
”Awakening” Meditasjon, konsert & vernissage.

* Fargemeditasjon med Anne Eidsaune og Rune Karlsen.
* Erkeenglekonsert av Christina Undhjem og Rune Karlsen.
* Vernissage av Kenneth Laugen, under hele festivalen.

Anne tar deg med på en reise gjennom hele kroppen ved å bruke den positive effekten av farger og lyd. Dette er en beroligende meditasjon som vil høyne tilstedeværelsen i deg selv. Rune akkompagnerer med hjelp av forskjellige lydvibrasjoner. Vi kombinerer en visuell opplevelse med det auditive i konserten, en kombinasjon av lyd og lys. Christinas fem egenkomponerte erkeenglesanger (som er i salg under festivalen) er skrevet til Kenneth Laugens erkeenglemalerier. Sammen med Rune Karlsens perkusjonsrytmer vil de skape et univers som sender deg inn i en vakker reise i deg selv.

Gofoten
«Global Yoga Gratitude». Yoga som passer alle nivå. En myk og dynamisk klasse, hvor vi fokuserer på bryst- og hjerteåpninger. «Åpne hjertet ditt i takknemlighet, og gi slipp på det som ikke er nyttig for deg». (Global Yoga Trondheim)

Nils Arne-losjen
Urter som mat og medisin. Ved Berit Mostue, Urteboden og Tikaani Design. Kort innføring i noen av de Norske viltvoksende urtene og hvordan de kan anvendes som mat og/eller «medisin».
-Hva er adaptogener
-Viktigheten av bitterstoffer
-Chaga – verdens kraftigste antioksidant

NRS-losjen
Hvordan lære akupunktur raskt og rimelig. Ved Gustav Arnolf Heggelund. Akademiet Helbredi lærer deg på en rask og rimelig måte å forstå behandlingsprinsippet i kinesiologi og akupunktur. Som behandler kan du da bl.a. bruke og forstå en dansk akupunkturbok med mer enn 2500 sykdommer og tilstander. Boken er skrevet av ti danske leger som også er akupunktører. Undervisningen er i tre trinn. 1: Østlig filosofi. 2: Kinesiologi TFH. 3: Akupunktur. Til sammen er utdanningen på 14 kurshelger, og varer i ca. 1,5 år. Kom og lær om loven om de fem elementer, og om hvordan tankene påvirker helsa vår.

 

19.00

Wellbeing Lounge (i salen)
Fjellmeditasjon. Med Global Yoga Trondheim. Finn fin indre styrke gjennom denne meditasjonen. Fjellet er symbolet for nærhet og stillhet. Ved å visualisere fjellet for din kropp og ditt sinn vil du kunne finne din stillhet, styrke og tilstedeværelse. Velkommen! (20 min)

 

Open Space (i kafe-området)
Relaxation and Releasing Fear. With Suzana Westaway. Kundalini yoga is an ancient yoga style. It is a powerful technology where a practitioner works with the body and its subtle energies in a holistic way. This has a deep and fast effect on the body-mind-spirit, bringing them to work together. Suzana Westaway, MSc, is a certified Kundalini Yoga instructor (by the Kundalini Research Institute, US); certified Gong Yoga teacher.

 

Mesanin 
ANN-CHARLOTT OKSANEN. Bordsdans! Ann-Charlott Oksanen vil demonstrere sitt mediumskap, som også inkluderer fysisk mediumskap med borddans. I denne demonstrasjonen vil hun få hjelp fra åndeverdenen til å la et bord vandre, med kun minimal kontakt med bordet. Det virker som bordet får sitt eget liv. Noen ganger vil bordet vippe og det vil da være mulig å stille spørsmål til bordet.

Gofoten
Rolig yoga – oppmerksomt nærvær – pust i bevegelse. Med Sara Støbakk, Sole Yoga. Gjennom rolige øvelser forbinder vi kroppen med pusten og kan gjennom dette roe ned nervesystemet slik at vi kan få til en skikkelig avspenning. Gjennom oppmerksomt nærvær øver vi på å akseptere tingenes (s)til(l)stand.

 

• Se program for fredag her
• Se program for lørdag her
• Se program for søndag her

Fullt program og utstilleroversikt som PDF her

 

Comments are closed.